dimecres, 26 de desembre del 2007

Em mossego la llengua

-Què en penses d'això que tornin a posar les notes com abans?

-Jo continuo avaluant als meus alumnes amb els mateixos criteris, simplement canvia el nom final, però el que penso és que haurien de deixar de fer demagogia amb l'educació.

-Doncs jo el que penso és que està molt millor així, perquè si no els pares no saben les notes que treuen els seus fills.

-Però si tu no tens fills.

-Ja, però no em diràs que això de apte o no apte clarifica gaire.

-Mai s'han avaluat als alumnes de primària amb apte o no apte.

-Bueno però als pares no els queda clar.

-Si no queda clara una cosa el que s'hauria de fer és anar a parlar amb el/la mestre/a que segur ho aclareix.

-Sí però ara entra cada mestre... com que en necessiten tants.

-Més que en fan falta, però l'administració no està portant aquest tema amb gaira eficàcia. I de professionals n'hi ha com en totes les feines, de millors i de pitjors.

-Però si ara aprova tothom les oposicions.

-Explica-ho als que no han aprovat, a veure que et diuen. Saps què crec? que mires massa les notícies, els titulars queden "estupendus" però em temo que la realitat és una altra...

Perquè això sí, quina gran feina estan fent els senyors dels mitjans de comunicació juntament amb els que apoltronant el cul a la cadira de pell prenen decisions de les que no en saben ni un borrall, i fan que els primers ens expliquin, al mateix temps que a la resta de no experts, les decisions preses. Explicacions que sovint no són completes i fan que els menjadors compulsius d'informació desinformada vagin fent comentaris com aquests o pitjors.
L'educació ara esdevè un tema que pot fer guanyar vots o perdre'n i que per tant, interessa emprar fent-ne sovint un mal ús. Un tema recurrent del que tothom té dret a parlar, criticar, i dir als que hi treballen com ho han de fer, encara que no es tingui ni idea de què s'hi cou. Ben bé com el típic panxut que amb samarreta imperi i cervesa en mà, crida des del sofà alliçonant jugadors de futbol.
Però no senyors, l'educació no és un joc que uns quants puguin remenar com els vingui de gust.
Digueu-me estranya, però jo dels temes que no sé, no en parlo, això sí, si m'interessen, me n'informo, i intento no posar la pota.


6 comentaris:

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Com a mestre t’ho dic, trobe que tens tota la raó del món! I espere que, per això i per més coses, tingues un any nou immillorable. Fins l’any vinent, és clar, que podrà quedar superat. I he esborrat el comentari d’abans perquè les lleganyes m’han enterbolit les lletres i m’han fet fer un parell de faltes d’ortografia esgarrifoses...

Anònim ha dit...

ànima,
el principal problema de l'educació són les famílies. Malament uns pares que necessiten notes per saber quin nivell educatiu tenen els seus fills. Però que no els miren, però que no són capaços de veure que el nen és incapaç de fer una "o" amb un canuto, però que no els fan llegir per adonar-se que no poden entendre tres frases seguides... Un altre dia, si vols, parlem de l'administració, l'escola i tots els agents que intervenen en l'educació... Avui, i també em mossego la llengua, només confirmar que el problema del baix nivell educatiu és la poca atenció i interès dels papes que en comptes de fills tenen orangutans i se senten tan cofois. Quina pena (i quina vergonya).

Eloy ha dit...

No comencem l'any crispats, companys.
Llegim tots molt més i potser així tots serem més lliures i pensarem millor.
I de pares i famílies n'hi ha de tota mena, com de mestres i profes, i de polítics (això com diu Ànima, millor m'ho rumio més).
Bona entrada d'any.

LoveSick ha dit...

Quin problema el què has parlat en aquest post: Per una banda els polítics que canvien les lleis segons bufa el vent de tal forma que un xiquet pot haver estudiat amb quatre plans diferents, els mitjans de comunicació que només busquen el titular i sensacionalisme, els pares que cada vegada pensen que l'escola és per a educar i a casa play i tele i a callar i els profes i alumnes, perplexos.

ÀnimaAlada ha dit...

Josepmanel, pots esborrar el que calgui quan calgui.

Vladi, no estic del tot d'acord que el problema siguin les famílies, perquè com bé diu l'Eloy, de pares, per sort, n'hi ha de tota mena; problemes o circumstàncies que les coses no vagin tan bé com ens agradaria (a mi la primera) n'hi ha molts, ja us fumbré la pallissa un altre dia.

I sí, lovesick, tants canvis només ens afecten als alumnes i als mestres, i tot i així som nosaltres els criticats, tema vacances entre altres, és clar!